آموزش علوم روز و آشنا شدن با پدیده های هستی علاوه بر بالابردن دانش و معلومات ما فوائد روحی و روانی و اجتماعی بسیاری هم برای ما دارد . اگر به یاد گیری دانش( حداقل در سطح مبتدی و بسیار ساده) علاقه پیدا کنید می توانید هم اوقات فراغت خود را با خواندن کتاب و… پر کنید هم از این که پاسخ بسیاری از پرسش ها را می دانید لذت ببرید . یکی از لذت های مختلف انسان لذت دانستن و پی بردن به حقایق جهان است .
در این میان علم نجوم جایگاه ویژه ای دارد همانطور که رنسانس اروپا در واقع از انقلاب (توسط کپرنیک با نظریه خورشید مرکزی) در علم نجوم اتفاق افتاد و بعد به علوم دیگر کشیده شد . به طور خلاصه آنچه علم نجوم را از دیگر علوم متمایز می کند از این قرار است ( البته ما در اینجا به نجوم حرفه ای و هزینه ها و کوشش هائی که دانشمندان در زمینه فضا انجام می دهند فعلا کاری نداریم بلکه در اینجا منظور ما همان شناخت مقدماتی و حداقل در زمینه های معلومات عمومی ساده می باشد ) :
۱- اول این که نجوم با پدیده هائی سر و کار دارد که همیشه برای بشر اسرار آمیز بوده ( چون در آسمان که همیشه دور از دسترس می باشد) آسمان شب و پدیده های آسمانی همچون کسوف و خسوف همیشه سرشار از زیبائی ( البته برای بسیاری از مردم قدیم که شناخت کافی نسبت به پدیده های نجومی نداشتند وحشت آور و عذاب دهنده بوده) بوده و…
۲- از زمان باستان تا همین امروز برای سازمان دهی به بسیاری از فعالیت های خودمان نیازمند داشتن تقویم و تقسیم سال به ماه ها و فصل ها و شبانه روز به ساعت و… بوده و هستیم که آن هم بدون درک درستی از توالی فصل ها و شبانه روز و…امکان پذیر نمی شد از این رو از زمان مصر و ایران و یونان باستان بناها ی بسیاری برای شناخت پدیده های نجومی(شروع فصل بهار و آغاز سال و…) انجام دادند .
۳- شناخت حتی ساده ترین پدیده های نجومی و مقایسه آنچه فرا گرفته و قبلا نمی دانستیم ( همانند مردمان عهد قدیم ) ما را به این درک می رساند که به پدیده های دیگر زمینی هم با ساده انگاری و قضاوت سطحی و … نگاه نکرده یاد بگیریم که به تمام مسائل به صورت علمی و صحیح نگاه کنیم و این قدرت ذهن ما را افزایش می دهد که در برخورد با مسائل در زمینه های دیگر (سایر پدیده های طبیعی و روانشناسی و سیاست و تاریخ و…) بیخود نبود که دوران رنسانس در اروپا با انقلاب در زمینه نجوم شروع شد .
۴- شناخت عظمت بزرگی جهان و مقایسه خودمان با آن ما را از کبر و خود پسندی ( که منشاء بسیاری از رزالت ها و پلیدی ها می باشد در آورده ) در آورد . بیهوده نیست که شاعر ( عطار ) گفته :
زمین در جنب این نه سقف مینا چو خشخاشی بود بر روی دریا
ببین تا تو ازین خشخاش چندی سزد گر بر بروت خود بخندی
البته عطار هنوز عظمت کل جهان را نشناخته بود امروزه اعتقاد بر این است که اگر کل جهان اندازه کره زمین کوچک شود زمین از یک اتم هم کوچکتر می شود .
۵- همانطور که آگاهی ما از نجوم بالاتر می رود ( همانند بسیاری از علوم دیگر ) می بینیم به یاد گیری بسیاری از علوم دیگر همچون ریاضیات و فیزیک و… نیاز پیده می کنیم و این ما را وادار می کند تا سایر علوم دیگر را هم فرا گیریم
این محصول را آکادمی خلاقیت اسپادانا با علامت تجاری پانکس(پیشرو در ایده پردازی،نوآوری و کشف ستارگان) در ادامه محصولات مهندسی خلاقیت و رباتیک خود تولید و عرضه می نماید
.
۶- از آنجائی که عدم آگاهی کامل و شناخت این علم منشاء بسیاری از خرافات و جهالت ها و انحرافات و حتی فجایع در طول تاریخ شده بود ( از پرستش اجرام آسمانی همچون ماه و خورشید و… گرفته تا قربانی کردن حتی انسان ها برای باز شده خورشید و ماه در موقع کسوف و خسوف ) درک کامل پدیده های نجومی به بسیاری از این خرافات و فجایع پایان داد .